بادمجان شکم پر یک غذای سنتی و معروف ایرانی است که متعلق به استانهای شمالی و شمال غرب میباشد. این غذا در برخی از شهرها به عنوان غذای مجلسی استفاده میشود. بادمجان شکم پر با مواد و طعمهای مختلفی طبخ میشود.
مواد لازم برای تهیه بادمجان شکم پر
- بادمجان: 4عدد
- گوجه فرنگی: 3عدد
- گوشت چرخ کرده: 200گرم
- پیاز: 2عدد
- سبزی معطر: یک قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی: 3قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدارکافی
- زردچوبه و روغن: به مقدار کافی
دستور پخت بادمجان شکم پر
برای گرفتن تلخی بادمجان آنها را پوست کنده، شسته و در یک ظرف قرار میدهیم و روی آن مقداری نمک پاشیده و مقداری صبر میکنیم تا آب بادمجانها خالی شود. همزمان مقداری پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه تفت میدهیم. یک مقدار که پیاز سرخ شد زردچوبه را اضافه کرده و تفت میدهیم مقداری که با پیاز یکدست شود. بعد از آن رب گوجه فرنگی را اضافه میکنیم آن را تفت میدهیم تا به خوبی سرخ شود. نیمی را کنار گذاشته و گوشت چرخ کرده را به باقی آن اضافه میکنیم. گوشت را به مقداری که رنگ آن عوض شود تفت میدهیم سپس مقداری نمک، فلفل سیاه و نیمی از سبزی معطر را اضافه میکنیم. پس از اینکه همه مواد یکدست شدند آن را کنار میگذاریم. سپس گوجه فرنگی را برداشته رنده کرده و همراه با یک لیوان درون یک قابلمه میریزیم و نیمه مخلوط پیاز و رب گوجه سرخ شده را به آن اضافه میکنیم. هنگامی که آب به جوش آمد مقداری نمک و فلفل سیاه را به همراه نیم دیگر سبزی معطر به آن اضافه میکنیم بعد از 5 دقیقه حرارت دیدن آن را برداشته و کنار میگذاریم. سپس بادمجانها را برداشته آبکشی کرده و به صورت طولی برش میدهیم. بادمجانها را درتابه به طور کامل سرخ میکنیم. سپس اجازه میدهیم کمی خنک شود و با مایه گوشت آن ها را پر میکنیم. بعداز اینکه شکم بادمجانها را پر کردیم آن هارا در قابلمه سس گوجه فرنگی چیده و به روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا به آرامی پخته و آماده سرو شود.